Сватбена фотография

Ако сте избрали аз да съм вашият фотограф за сватбеното Ви събитие искам да споделя с вас още :

За начало на нашата съвместна работа е необходимо да се срещнем и обсъдим подробностите  за Вашият сватбен ден, да ми споделите Вашите конкретни желания и изисквания, също така и аз да Ви покажа поне една сватба от начало до край.

Това е необходимо, за да успеем да направим една наистина добра фотосесия, за което ще е необходим минимум 1 час без времето за придвижване до локацията за снимане.

Практиката ми е показала, че хубавите и непринудени кадри се получават едва след 10-15 минути от фотосесията, тогава се пропуква леда между фотографа и младоженците.

Затова ако имате желание и време няма да ви откажа да направим една малка фотосесия седмица преди сватбения ден за се опознаем и премахнем скованоста пред фотокамерата, все пак вие не сте професионални модели...

 

Някои технически подробности:

В деня на сватбата Вие виждате върха на айсберга от моята работа.10-12 часа снимане, но същинската работа започва след това, пред монитора.Прави се селекция на всички сполучливи кадри, започва се обработка по оразмеряване, плътност, цветопредаване, варианти в черно-бяло и т.н. В галерията СВАТБИ съм показал такива примери.

След като Ви предам файловете при ваше желание може да Ви бъде изработена и фотокнига  с индивидуален дизайн, но също така мога ви посъветвам и насоча как сами да направите това, мисля, че ще Ви бъде доста интересно и забавно да си подберете кадри и сглобите вашата сватбена фотокнига.

Ще Ви бъда признателен, ако ми позволите да използвам  кадри от Вашето сватбено тържество с цел онагледяване стила и техническото ниво на моята работа в сайта и фейзбук страницата ми, но няма Ви се обидя ако ми откажете, все пак това е Ваше изконно право, сватбения Ви ден е единствено Ваш !

И за финал да споделя още нещо с Вас... Дори и да не изберете моята оферта  изисквайте от фотографа да Ви покаже цели сватби с поне 300-400 фотографии, а не само избрани добри снимки от много сватби, тъй като е лесно да се подберат добри кадри от 50 сватби, но за вас е по-важно да видите как е отразено цялото събитие. Също така проучете с каква техника снима съответния фотограф - има огромна разлика между скъпите и качествени обективи и просто фотоапарат, който е ГОЛЯМ и ЧЕРЕН :-). Разбира се техниката не е всичко - офертата, трябва да е съобразена с най-важното - таланта на фотографа да улови и пресъздаде духа на този единствен за вас ден. Това за което плащате не трябва да бъдат просто снимки, а истинска фотография - рисуване със светлината, един артистичен продукт, който е  съвкупност от уникални уловени моменти, портрети, много настроение и емоции.... Всички средства които ще инвестирате в организацията и приготовленията за вашата сватба са инвестиция за самия сватбен ден в неща, които скоро всички ще забравят. Инвестицията в качествена фотография е единствената която остава за следващите десетилетия и единствената, която ще има стойност и за вашите внуци.

 

Детски , семейни и индивидуални фотосесии

Тук искам да отбележа, че добри снимки не се получават само в затвореното пространство на студиото, а също така на открито, с естествения фон  на природата в годишния сезон.

Също така перфектни кадри се получават в домашния уют на Вашия дом, това го твърдя от опита ми с деца и бебета, в къщи те се чувстват в свои води и снимачния процес протича спокойно и ползотворно, след това ще има да селектираме доста кадри...За работа в извънстудийни условия разполагам с набор преносими светкавици и аксесоари с които давам същия продукт и резултат като при снимане в студийните условия.

За разлика от снимането в студиото ми, когато родителите имат огромното  желание да направим поне няколко сполучливи кадъра но се явява мисия невъзможна-просто детето е в чужда обстановка и след 3-5 минути всичко пропада. За детска фотосесия в студиото е желателно да заявите предварително часа, в който ще дойдете за да мога да съм подготвен и за максимално кратко време да мога направя максимален брой сполучливи кадри, които след това да селектираме заедно.